Një portret i rrallë Gjergj Kastriotit në vitin 1660

, Një portret i rrallë Gjergj Kastriotit në vitin 1660

Nga Aurenc Bebja*, FrancëNë fillimin e veprës me titull “Scanderbegus hoc est vita et res strenue feliciterque gestae, Georgii Castrioti, Epiri regis, ob magna facta Scanderbegi dicti, contra Turcarum immanitatem & perfidiam, …” të autorit Georgio Bartholdo Pontano, gjejmë një portret të rrallë të heroit tonë kombëtar që shfaqet me shpatë në dorë dhe me përkrenaren pranë këmbëve, të cilin, Aurenc Bebja, e ka sjellë për publikun shqiptar, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”:, Një portret i rrallë Gjergj Kastriotit në vitin 1660
Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania/ZgjohuShqiptar.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button