A ka pasur shqiptarë në manastirin e Deçanit?

, A ka pasur shqiptarë në manastirin e Deçanit?

Fotografi nga Manastiri i Deçanit në fillim të Shekullit XX-të! Manastiri i Deçanit është një monument i trashëgimisë kulturore në Deçan, Kosovë. Manastiri i Deçanit , i ndërtuar në shekullinXIV, është pjesë e listës së monumenteve të mbrojtura të UNESCOs .
, A ka pasur shqiptarë në manastirin e Deçanit? , A ka pasur shqiptarë në manastirin e Deçanit?
Manastiri është ndërtuar afër lumit Bistrica , nën shpatet e mprehta të Bjekshëve të Nemuna , ndërsa e ka themeluar Shën Stafeni Uroshi III i Deçanit , dajli i mbretit Millutin dhe babai i mbretit Dushan.
, A ka pasur shqiptarë në manastirin e Deçanit? , A ka pasur shqiptarë në manastirin e Deçanit?
Një pjesë e thesarit edhe sot janë karrocat për karrocat për fëmijë nga argjendi , të cilat manastirit ia kanë dhuruar çiftet që kanë pasur fëmijë.
, A ka pasur shqiptarë në manastirin e Deçanit? , A ka pasur shqiptarë në manastirin e Deçanit?
Vlera më e madhe e thesarit është koleksioni i ikonave të piktuara nga shekulli XIV deri në fund të shek. XVII , pastaj pëmbledhja e dorëshkrimeve dhe librave të botuar , përmbledhja e dorëshkrimeve dhe librave të botuar , përmbledhja e sendeve nga metalet e çmuara etj.
, A ka pasur shqiptarë në manastirin e Deçanit? , A ka pasur shqiptarë në manastirin e Deçanit?
Tërësia e manastirit përbëhet nga kisha dhe trapezaria, dhomat e murgjve, kambanorja dhe kulla në hyrje. /ZgjohuShqiptar.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button