Ish-ministri i PD: Shkarkimi i presidentit, shpëtim për Shqipërinë

Ish-ministri i Brendshem ne qeverine e Aleksander Meksit, teksa komenton zhvillimet ne vend, shprehet se shkarkimi i Ilir Metes eshte nje shpetim per Shqiperine.

Bashkim Kopliku shkruan se Presidenti nuk ka gjetur asnje nen formal per ta bazuar dekretin e tij.

Komenti i Koplikut:

Nëse Parlamenti nuk e sharkon Presidentin për shkelje të rëndë të Kushtetutës, neni 90 pika 2, atëhere Shqipëria ka demostruar se nuk ka arritur minimumin e ngritjes së shtetit ligjor, e mos t’i vemë faj BE dhe ShBA, nëse na “harrojnë” prapë për disa vite, si na harruan në 1998.

As Hitleri në 1933, nuk ka guxuar të bëjë këtë nivel shkeljeje të Kushtetutës që ka bërë Presidenti ynë sot.

Presidenti ynë nuk ka gjetur asnjë nen formal ku të bazojë veprimin e tij, përveç sofizmave tip PD & company.
Precedenti nuk ka fuqi ligjore në sistemin tonë ligjor kontinental: ligji i shprehur qartë, pa analogjira e konkluzione “patriotike apo inteligjente”, është baza e sistemit tonë: “veprimin e bëra në bazë të nenit x paragrafi y”; po nuk qe në gjendje të thuash këtë, atëherë ke shkelur ligjin…
Nuk ka fare nevojë për Gjykatë Kushtetuese, nevoja për të është hipokrizia e radhës: nevojë pë një forum që u shkri nga Vetting, se ishte krejtësisht i korruptuar(!!!)..më mirë që nuk e kemi!!!

Back to top button
error: Content is protected !!
Close