“Adventurous Travels”/ Shqipëria në 10 destinacionet më të mira që duhen vizituar

“Ne kemi bërë shumë shëtitje gjatë udhëtimeve tona në shumë vende.  Ecja është një mundësi e mahnitshme për të njohur vendin që po vizitoni dhe të admironi mrekullitë natyrore. Gjithashtu sfiduese, e lodhshme dhe jo gjithmonë e lehtë, por kur të arrini destinacionin tuaj dhe të qëndroni në majë të malit, ju merrni atë ndjenjën e mahnitshme të arritjes. Kjo bazuar në përvojën tonë, dhe  unë dua t’ju tregoj 10 shtigje mahnitëse shëtitje që na pëlqyen më shumë dhe shpresoj se do t’ju frymëzojë të zbuloni diçka të re!”.

Kështu e nisë shkrimin e tij drejtuesi i blogut “Adventurous Travels” i cili mendon se janë disa vende të cilat duhen vizituar patjetër nga kushdo, të paktën një herë në jetë, edhe pse nuk janë vende të dëgjuara.

Mes këtyre vendeve ka vendosur edhe Shqipërinë, dhe e cilëson që mbetet i preferuari, pasi, siç shprehet vetë blogu, është një vend që del krejt ndryshe nga ç’mendohet për shkak të stereotipave që vijnë nga lajmet negative e nga filmat.

Prisja një vend të mërzitshëm, të pistë e të shëmtuar, pa shumë gjëra për të parë, por në fakt ishte një parajsë e vërtetë. Me plazhe pothuajse si tropikale, dhe pse në Europë. Me ngjyra aq të ndezura sa dukeshin të pabesueshme. Veç kësaj, qytetet e Beratit dhe Gjirokastrës ishin unikë dhe shumë të bukur. Pranë Beratit mund të kënaqeshe te kanionet e Osumit, një përvojë ekstreme dhe unike. Ndërsa alpet e Shqipërisë janë të pabesueshme. Një shtet i vogël me shumë vende për të parë”, thotë Adventurous Travels./ Javnews

Në vendin e 1 është Annapurna, Nepal

gjurmët e anapurnës

2. Fitz Roy Trek, Argjentinë

fitz roy trek argentina

3. Kvalvika Beach, Lofoten, Norvegji

plazh kualifikues

4. Mali Machu Picchu, Peru

machu pichu mal

4. Petra, Jordan

petra jordan

6. Rysy, Poloni

karakteristika

7. Alpet Julian në Slloveni

photo.jpg

8. Malet në Afrikën e Jugut

shëtitje në kryeqytet

9. Trekja “W” në Patagonia Kilian

photo.jpg

10. Bregdeti jugor shqiptar

Southern Albania: Gjipe, Gjirokaster, Berat and Ksamil

Back to top button
error: Content is protected !!
Close