Mllefi serbe për pushtetin malazez, kryepopi Amfilohije sulmon Gjukanoviçin dhe për Kosovën

Metropolitani i Malit të Zi, Amfilohije, tha se kishte frikë që presidenti Milo Gjukanoviç mund të ishte ” i pushtuar nga djalli”, dhe se ai po “sakrifikonte Malin e Zi dhe qenien e tij” për fuqi dhe para.

“Presidenti Milo Gjukanović, për pushtetin dhe paratë që ai e di se si fitoi, sakrifikon Malin e Zi dhe qenien e tij. Asnjëherë nuk ishte … Gjithçka është në vartësi të interesave të një grupi njerëzish që ka ndodhur të jenë në pushtet, Mali i Zi është identifikuar me ta, qenia, historia, e kaluara dhe e ardhmja”, tha Amfilohije në një intervistë për Vijesti-n e Podgoricës.

Ai shtoi se Gjukanoviç “nuk është më njeriu që ai e dinte se ishte”.

“Më vjen keq për aftësitë që Zoti i dha, sepse ai i përdor ato për fatkeqësinë e tij dhe të Malit të Zi. Nuk është për t’u respektuar se çfarë po bën. Sinqerisht, të kesh frikë se ai është i pushtuar nga djalli”, tha kleriku serb.

Amfilohije tha se në takimin me presidentin dhe kryeministrin malazez, ai i tha Gjukanoviçi që të pagëzohej dhe shtoi se një “fashizëm i ri” është në fuqi në Mal të Zi.

“Fakti që një grup njerëzish nga majat e qeverisë po punojnë kundër kishës, faltoreve dhe njerëzve të tyre besnikë, është me të vërtetë një fashizëm i ri, nuk ka dyshim …Kjo po po ndodh vetëm në Mal të Zi. Askund tjetër në Evropë nuk ka kthim në metodat fashiste dhe këtë ata e treguan se me qëndrimin e tyre ndaj Kosovës (njohja e pavarësisë nga Mali i Zi). Ata vazhduan të bënin atë që bënë Musolini dhe Hitleri atje ..duke hequr dorë nga mbreti Nikolla dhe ata që sakrifikuan jetën e tyre për çlirimin e Kosovës nga okupimi turk “, tha Metropolitani Amfilohije.

Reagimi i tij është në vazhdën e një përplasjeje mes Kishës serbe dhe pushtetit të Podoricës, që ka si shkak Ligjin për Fenë.

Back to top button