“Bum” pushuesish, turistët e rajonit braktisin Turqinë dhe Greqinë. Zgjedhin bregdetin e Shqipërisë

Pavarësisht kushteve jo të zakonta për shkak të pandemisë së COVID-19, bregdeti shqiptar vijon të mbetet një destinacion për turistët nga rajoni.

Korrespondenti i Euronews Albania nga Korça, Xhensil Shkëmbi raporton se në tri ditët e fundit nga pika kufitare e Qafë Thanës kanë hyrë në Shqipëri 10805 persona.

Burime nga pika kufitare në Qafë Thanë, i thanë Euronews Albania se turistët që kanë zgjedhur Shqipërinë janë kryesisht nga Bullgaria, Serbia dhe nga Maqedonia e Veriut.

Pandemia globale e COVID-19 dhe mbyllja e kufijve reflektoi pasoja të mëdha në sektorin e turizmit.

Gjithsesi, për të gjetur një shpëtim në ketë sezon dhe për t’i dhënë impulse të reja ekonomisë, autoritetet shtetërore kanë ftuar qytetarët të bëjnë pushime brenda vendit me moton “pusho shqip”.

Back to top button
Close