Gjuriq: Shtëpia e Bardhë nuk është më e rezervuar vetëm për shqiptarët

Drejtori i të ashtuquajturës Zyre Serbe për Kosovën, Marko Gjuriq, deklaroi se Serbia ka rinovuar marrëdhëniet me Shtetet e Bashkuara në nivelin më të lartë në Washington pas shumë vitesh.

Ai ka theksuar se marrëveshja e nënshkruar dhe ardhja e njoftuar e Korporatës Amerikane të Zhvillimit hapin perspektiva për investime serioze.

Në një intervistë Gjuriqi gjithashtu tha se delegacioni i Prishtinës ishte rreth 20 minuta me vonesë në nënshkrimin e marrëveshjes për shkak të, siç tha ai, mosmarrëveshjeve në ekipin e tyre.

“Jozyrtarisht mësuam se një nga anëtarët e koalicionit qeverisës mendonte se marrëveshja ishte katastrofale për ta, sepse shkelte gjithçka që ata njoftuan, se ata do të merrnin njohjen e pavarësisë, refuzimin e Mini-Shengenit… Çfarë ndodhi atëherë dhe cilat telefonata u bënë nga Washingtoni në Prishtinë, unë vetëm mund të spekuloj”,, shtoi ai.

Gjuriqi theksoi se delegacioni serb në Washington mori një pritje në nivelin më të lartë, ndërsa delegacioni shqiptar nuk kishte një takim me presidentin Donald Trump, i cili, siç thotë ai, ishte i paimagjinueshëm më parë.

“Deri më tani Shtëpia e Bardhë ishte e rezervuar për ta dhe serbët ishin njerëz të këqij, të cilët u negociuan në distancë përmes ndërmjetësve. Tani pala jonë kishte mundësinë të hapte dyert e Shtëpisë së Bardhë dhe të rinovonte dialogun me Shtetet e Bashkuara”, deklaroi ai.

Back to top button