“Të ecim shtigjeve të Dardanisë” nis sezoni turistik vjeshtë-dimër në Kosovë

Me moton “Të ecim shtigjeve të Dardanisë”, në Ditën Botërore të Turizmit është bërë hapja e sezonit turistik vjeshtë-dimër. Nga Brodi i Dragashit, përfaqësues të turizmit nga Kosova e Shqipëria, kanë bërë thirrje për vazhdim të fushatës “Pusho Shqip”, meqë sipas tyre kështu do të zhvillohet ekonomia dhe do të punësohen qytetarët e vendit.

Zëvendëskryeministrja, Albulena Balaj Halimi tha se sot po shënohet dita botërore e turizmit, duke uruar që pavarësisht gjendjes me pandeminë, të jetë një fillim i mbarë. Ajo bëri thirrje që pushimet vjeshtë-dimër të kalohen në Kosovë, ashtu siç kosovarët kontribuon në turizmin e Shqipërisë gjatë sezonit veror.

“E di që situata me pandeminë krijon shumë rreziqe për turizmin në Kosovë dhe Shqipëri. Por uroj që secili qytetarë të kujdesimi për të. Zhvillimi i turizmit sjell të mira ekonomike dhe vendeve të reja të punës. Si qeveri do t’i japim prioritet të veçantë turizmit, sepse pa turizëm nuk ka zhvillim ekonomik”, tha ajo.

Mministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi theksoi se është me rëndësi të veçantë që të investohet në fushën e turizmit, meqë siç tha ai, kështu do të zhvillohet edhe ekonomia e vendit.

” Duke parë se turizmi në dy vendeve tona ka potencial të madh me motive natyrore dhe njerëzore. Ne dy ministrat jemi dakorduar që të bëjmë promovimin e turizmit. Jemi duke punuar së bashku që të bëjmë guida për vizitorët vendës dhe ndërkombëtarë. Duke qenë i vetëdijshëm që sektori i turizmit është i rëndësishëm në zhvillimin ekonomik, unë jam përkushtuar të ofrojë mbështetje financiare dhe të rris buxhetin në sektorin e turizmit. Ftoj bizneset si nga vendi ynë dhe jashtë që të investojnë në fushën e turizmit në të dyja vendet”, ka shtuar ai.

Në hapjen e fushatës “Të ecim shtigjeve të Dardanisë”, ministri i Turizmit të Shqipërisë, Blendi Klosi theksoi se deti nuk është vetëm i shqiptarëve të Shqipërisë, ashtu siç janë edhe malet e Kosovës. Sipas tij, duhet të investohet dhe promovohet shumë turizmi i të dyjave vendeve në të dy anët e bjeshkëve.

“Pusho shqip ishte moto e përbashkët të operatorëve turistik së bashku me përfaqësues të pushtetit lokal për të ndihmuar komunitetin e biznesit që brenda kërkesave amnistive të trasnformojmë në të dyja anët e bjeshkëve për të bërë ekonomi mbarëkombëtar. Ne kemi folur shpesh se si truizmi në dy vendet duhet të shndërrohet në një industri e cila çdo ditë mund të prodhojë të ardhura dhe mirëqenie. Ne kemi shumë nevojë që të promovojmë një destinacion i cili nuk ka nevojë të ndahet në kufi. Do të doja të falënderoja për punën e jashtëzakonshme të operatorëve kosovarë për të mbajtur turizmin në Shqipëri, edhe në një vit me shumë problematika”, ka theksuar ai.

Ai ka bërë thirrje që të mbështesin gjatë tërë sezonit vjeshtor-dimëror, dhe të dyfishohet investimi, por edhe të vazhdohet fushata për “Pusho shqip” edhe në Kosovë.

Ndër tjera, Departamenti i Turizmit sot ka prezantuar edhe web-portalin e turizmit.

Back to top button