Më pak se SHBA, del shifra, ja sa dollarë do ta blejë një dozë vaksine kundër COVID-19 Bashkimi Europian

Bashkimi Evropian ka arritur një marrëveshje për të paguar fillimisht, më pak për vaksinën COVID-19 të Pfizer sesa Shtetet e Bashkuara, sipas Reuters, ndërsa është siguruar një marrëveshje për deri në 300 milion doza.

Droga eksperimentale, e zhvilluar së bashku me BioNTech të Gjermanisë, është pararoja në një garë globale për të prodhuar një vaksinë, me të dhëna të ndërmjetme të lëshuara të hënën që tregojnë se ishte më shumë se 90% efektive në mbrojtjen e njerëzve nga COVID-19.

Sipas marrëveshjes së BE, 27 vende evropiane mund të blejnë 200 milion doza dhe të kenë një mundësi për të blerë 100 milion të tjera.

Blloku do të paguajë më pak se 19.50 dollarë për një vaksinë, shkruan Reuters, ndërsa citon një zyrtar të lartë të BE, i përfshirë në bisedime me prodhuesit e vaksinave.

Back to top button