Brataj flet për vdekjen e 18-vjeçarit nga COVID: Ndikon dhe gjenetika, s’ka çfarë të bën spitali kur…

Shqipëria u trondit dje, pasi një 18 vjeçar i prekur nga Covid-19 ndërroi jetë.

Qamil Seiti nuk kishte asnjë sëmundje tjetër, por virusi e kishte mposhtur dhe as mosha shumë e re nuk arriti ta shpëtojë.

Kreu i Urgjencës Kombëtare, Skënder Brataj nuk tha shumë detaje për rastin, por shtoi se lidhur me vdekjet ka të bëjë edhe gjenetika.

Brataj than ë OPEN se në rastet kur ka është dëmtuar 70% e mushkërisë, nuk ka se çfarë të bën spitali.

“Mosha është e lidhur me gjenetikën, me faktorët  e riskut. Duke parë dhe faktin që prindi është i sëmurë, gjenetika luan rol të madh. Kur ka ikur 70% e mushkërisë nuk ka se çfarë të bën spitali. Po shoh shumë pacientë që e kanë nxjerrë jashtë funksionit mëlçinë. Shohim që kanë përdorur antiviralë”, deklaroi Brataj.

Qamili nga Memaliaj, ishte një i ri i pasionuar pas kuzhinës, por ditët e fundit u shkëput nga puna sepse bashkë me prindërit e tij u shtrua me urgjencë në spitalin Covid 2 në Tiranë.

18-vjeçari kishte 100% të mushkërisë të prekur nga Covid kur ka mbërritur në spitalin “Shefqet Ndroqi” dhe kjo gjë ka bërë që i riu të humbiste jetën.

Back to top button