A e shpëton vaksina turizmin? Përfaqësuesi i Tur-Operatorëve: Përveç stafit të hoteleve duhen vaksinuar edhe…

Vetëm para pak ditësh, autoritetet shëndetësore në vend njoftuan se planin e vaksinimit të shpejtë do të hyjnë edhe punonjësit e turizmit, në një përpjekje për t’i dhënë një rinisje këtij sektori që të dhënat e nxjerrin si sektorin më të goditur nga pandemia në Shqipëri.

Sipas planit të paraqitur, do të jenë stafet e hoteleve, punonjësit e guidave profesionale dhe ata që mirëpresin turistë në muze e vende historike, ata që do të vaksinohen të parët në sektorin e turizmit.

Me këtë plan, vendi ynë bëhet i pari në rajon që synon të krijojë mbrojtje dhe siguri për turistët, ndërsa nisma është mirëpritur nga tur-operatorët dhe shoqatat e biznesit.

Në një lidhje skype për “Wake Up”, Kliton Gërxhani nga Shoqata Shqiptare e Tur Operatorëve dhe Agjencive Turistike theksoi se ende nuk ka një datë kur do nisë vaksinimi i këtyre stafeve.

“Është një vendimmarrje e logjikshme të themi që të paktën fronti i parë i punonjësve të turizmit, që është në kontakt direkt me turistët e çdo kategorie, të vaksinohet. Sigurisht pasi të hiqen kategoritë e tjera të emergjencës, si mjekët, mësuesit dhe policët.

Ne nuk kemi një datë për vaksinimin. Tek e fundit ajo që ka më shumë vlerë në këtë histori nuk është kush e thotë i pari, apo kujt ja vjedhin idenë, por ta dimë që do fillojmë në këtë datë.

Të ketë një listë të kategorisë së këtyre punonjësve. U thanë që do jenë stafet e hoteleve, por turisti nuk është në kontakt vetëm me punonjësit e hotelerisë, por që në aeroport vjen dhe merr një mjet transporti, guidat që e shoqërojnë atë grup turistësh, pastaj do shkojë në hotel, pastaj në një restorant tjetër. Logjikisht duhen vaksinuar të gjithë këta, sepse janë në kontakt me turistët”, theksoi Gërxhani.

Back to top button