VIDEO/ Vendi i rrallë në Shqipëri që “çmendi” arkeologun italian

Keto fotografi jane realizuar ne vitet 1936 – 1937, gjate eksplorimeve te kryera ne jug te Shqiperise nga nje arkeolog i njohur italian, Luigi Kardini.

Te gjitha ekspeditat, ai i ruajti ne formen e nje ditari ku pasqyroi gjithçka.

Çfare zbuloi arkeologu italian?

Ku i perqendroi kerkimet e tij?

Si u rrembyen objektet qe dolen nga nentoka dhe ku ndodhen sot?

Shenimet e detajuara te tij, por edhe shume elemente te tjere do te na udheheqin ne kete kerkim, ne kete gjurmim te nje vendi jo thjesht te veçante, por edhe nder me enigmatiket ne Shqiperi.

Back to top button