Nga Portugalia në Shqipëri me motoçikletë

Bota është këtu për t’u eksploruar.

Mundimet mund të jenë të pranishme kur buxheti në dispozicion është i kufizuar, por e pamundur nuk është.

Një planifikim i mirë bën mrekulli. Kështu ka shkruar blog-u portugez i udhëtimeve, “Quilómetro Infinito”, udhëtarët e të cilit kanë vendosur ta përshkojnë rrugën nga Portugalia drejt Shqipërisë me motoçikletë.

Ata zgjodhën opsionin më të mirë. Atë të 1 mijë e 700 kilometrave që nisën me rrugën më të shpejtë për në portin e Barcelonës në Spanjë, ku u bënë pjesë e kalimit të tragetit të 19-të në Civitavecchia, Itali.

Prej andej, shkuan në Bari, në Italinë e Jugut, për kalimin e tragetit 8-orësh drejt Durrësit.

Për këtë fazë, ata zgjodhën autostradat për të optimizuar kohën e udhëtimit. Kjo pasi për të shkuar në destinacione më të largëta, nevojitet të kursehen sa më shumë kohë për të udhëtuar me qetësi.

Mjaftuan veç pak më shumë se tre ditë për të mbërritur në Shqipëri dhe itinerari ishte i thjeshtë.

Nisi me orën 06:00 të pasdites nga Batalha në Valladolid me një distancë prej 400 kilometrash. Të nesërmen shkuan drejt portit të Barcelonës dhe natës së kaluar në bord që mori dyfishin e distancës.

Në të tretën, mbërritën nga mesnata në Civitavecchia. Tjetrën, nga aty drejt një vizite në Alberobello dhe me shpejt për në portin e Bari-t, akumuloi 500 kilometra rrugë.

Ditën e pestë, ishte mbërritja finale. Ora 07:00 e mëngjesit u përshëndet nga Durrësi.

Me ndjekjen e këtij itinerari dhe duke supozuar një distancë mesatare prej 1 mijë e 700 kilometrash midis Portugalisë dhe portit të Bar-it, kostoja që përfshiu kalimin e dy trageteve nga dy persona dhe një motoçikletë shkoi përafërsisht 700 euro.

Shumatorja donte 150 euro për karburantin, 40 euro për tarifat Portugali-Bari, 300 euro për çmimin e biletës së tragetit (dy të rritur, një motoçikletë, kabinë private), 120 euro për akomodimin dy netë dhe 100 euro për ushqimin e tre ditëve.

Udhëtarët zgjodhën trajektoren nga Barcelona e Spanjës në Civitavecchia të Italisë për të kaluar Mesdheun.

Dhe pastaj, me një kalim të dytë nga Bari i Italisë për të marrë aromën e Adriatikut dhe në fund, për të shijuar Durrësin e Shqipërisë.

Back to top button