FOTOT: Kur plazhi nuk kishte resorte dhe zaptues por djathë, shalqi dhe… buzëqeshje

Fotografi Ferdinando Scianna sjell një album me foto të realizuara në vitin 1984. Ai ka fotografuar plazhet e Shqipërisë në vitet e diktaturës.

Si rrallë më parë, ndryshe nga ajo që shohim sot, plazhet kanë qënë të mbipopulluara me çadra në hapësirat publike të pagllabëruara nga shezllonet private.

Për ata që mendojnë se diktatura ka pasur vetëm anë të errëta, këto foto të plazheve e tregojnë më me ngjyra sesa ajo që ne shohim sot aktualisht në plazhet shqiptare.

Back to top button