Kumbaro: Projekt 80 milionë $ për pastrimin e Vjosës, impiante në 7 bashkitë që derdhen në të

Ministrja e Mjedisit dhe Turizimit, Mirela Kumbaro është shprehur se ky vit do vërë në zbatim një projekt të madh për pastrimin e lumit të Vjosës, një projekt që kushton 80 milionë dollarë.

Ne sapo kemi kryer, rikontruktimin e plotë të ministrisë së mjedisit, që ka të bëjë me ekonominë rrethore. Ajo që është interesate është edhe edukimi mjedisor. Në vitin 2023 fillojmë me dy investime të programit IPA. Se ne flasim për pastërti, po se dimë ku shkojnë mbetjet.

Qarku Kukës dhe Qarku i Gjirokastrës do të ketë investime. Për lumin e Vjosës kem një plan shumë të madh që e kemi përgatitur gjatë vitit 2022. Pajisja e të gjitha bashkive që derdhen në lumin e Vjosës me impante të trajtimit të ujërave të ndotura, është revolucion sepse janë 7 bashki që do pajisen.

S’flasim dot për Vjosën si mbretëreshën e lumenjve të Evropës ndërkohë që sot derdhen 7 bashki në të si mungesë e këtij investimi. Ky investim shkon në 80 milionë dollarë.”- tha Kumbaro.

Back to top button