FOTO: Magjia e dëborës në zemrën e Alpeve Shqiptare

Korabi, një nga malet më të larta të Europës Juglindore, i cilësuar edhe si zemra e Alpeve Shqiptare është mbuluar nga dëbora.

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro ndau sot pamje nga ky mal, ndërsa theksoi se “harmonia e ngjyrave të natyrës përzihen kaq bukur mes “9 maleve të Dibrës” ku vargmali i Korabit ofron pamjen më unike gjatë gjithë dimrit”.

Dibra, një nga destinacionet turistike më të bukura të Shqipërisë, vazhdon të joshë turistë vendas dhe kryesisht të huaj në të gjitha stinët.

Në majë të Korabit, atje ku lartësitë kapin qiellin dhe malet qasen me retë, vitet e fundit grupe me alpinistë ngjiten për të shijuar kënaqësinë që të fal ky mal.

Vargmali i Korabit shtrihet mbi 40 kilometra në drejtimin veri-jug midis pjesës së poshtme të Drinit të Zi dhe degës së saj kontribuese Radika.

, FOTO: Magjia e dëborës në zemrën e Alpeve Shqiptare

, FOTO: Magjia e dëborës në zemrën e Alpeve Shqiptare

, FOTO: Magjia e dëborës në zemrën e Alpeve Shqiptare

, FOTO: Magjia e dëborës në zemrën e Alpeve Shqiptare

Back to top button