PD denoncon: Partia e Lirisë po përdor simbolet tona, nesër i drejtohemi KQZ-së

Partia Demokratike (grupimi i Enkelejd Alibeaj) ka denoncuar përdorimin e simboleve të saj nga Partia e Lirisë në takime elektorale me qytetarët.

Është përfaqësuesi ligjor i PD-së, Indrit Sefa ai i cili deoncon rastin në fjalë dhe thotë se përdorimi i simboleve të PD-së nga Partia e Lirisë – ndërkohë që nuk ka asnjë marrëveshje mes tyre – është deformim i imazhit të saj.

Sefa i referohet takimeve elektorale që grupimi i Sali Berishë realizoi sot të bashku me zyrtarë të Partisë së Lirisë, ku në murin pas tyre shfaqet logoja e PD-së.

Reagimi i plotë:

Partia Demokratike e Shqipërisë konstaton gjatë ditëve të fundit përdorimin e simboleve të saj nga drejtues të Partisë së Lirisë në takimet elektorale të këtyre të fundit me qytetarë apo simpatizantë. Partia Demokratike nuk ka asnjë marrëveshje dhe asnjë formë bashkëpunimi elektoral me Partinë e Lirisë apo me grupime politike që janë në koalicion me të. Përdorimi i simboleve të Partisë Demokratike ka për qëllim krijimin e imazhit të gabuar dhe deformimin e imazhit dhe qëndrimit të saj.

Ky është një akt i dënueshëm dhe nga kodi elektoral dhe për këtë arsye nesër do t’i drejtohemi zyrtarisht KQZ për marrjen e masave urgjente që të tilla përdorime të shmangen sa më shpejt të jetë e mundur.

Back to top button