Autoriteti i Konkurrencës i jep të drejtë kompanive të taksive, rrëzohet vendimi i aeroportit “Nënë Tereza”

Te gjitha kompanite qe ofrojne sherbimin taksi do te lejohen te hyjen ne zonen e jashtme te mberritjes se pasagjereve ne aeroportin “Nene Tereza”.

Autoriteti  i konkurrences e ka gjetur vendimin e kompanise aeroportuale si nje cënim te konkurrences ne kete treg, pasi kjo e fundit ndali kompanite e licesuara te ushtronin veprimtarine e tyre.

Pas nje hetimi paraprak, autoriteti vendosi qe ky sherbim te jete pa kushte dhe per cdo kompani taksi.

Autoriteti i kujton “Tirana Internacional Aeroport” se ne rast mos zbatimi te ketij vendimi do te gjobitet me 10 % te xhiros se kryer ne vitin 2022.

Pas shitjes se aeroporti nga gjermanet, kompania vendase ndaloi hyrje- daljet e te gjitha taksive, duke lejuar vetem nje firme qe eshte pjese e aeroporit.

Back to top button