Berisha humb qetësinë, sulmon dy prokurët e SPAK dhe gjykatësen e GJKKO-së: Zuzarë…, skllave mjerane

Ish-kryeministri Sali Berisha hodhi akuza të ashpra ndaj prokurorit të SPAK, Arben Kraja, i cili kërkoi masën e sigurisë ndaj tij atë të detyrimit me paraqitje.

“Cilido që lexon deklaratën e mbrëmshme të Edi Ramës, në mbrojtje të shkeljeve të tij ligjore, mesa duket të bazuar në valixhe me euro, kupton se ato janë copy-paste me mashtrimet që ai ka bërë në dacibaon e larove të tij kundër meje dhe Jamarbër Malltezit. Kjo do të thotë se Edi Rama është autori i vërtetë i saj. Kështu, në dacibaon e tij, të firmosur nga ish-oficeri i sigurimit famëzi të shtetit, Arben Kraja, zuzar i shtetit që qëndron në detyrë në kundërshtim flagrant me ligjin aktual të prokurorisë dhe nenin 6 të Kushtetutës.

Famozja Enkeleda Millonai, kriminele që për mbrojtjen e vëllait të saj biologjik apo lidhjet obskure që ka me Taulant Ballën, i mohon në kundërshtim me Kushtetutën dhe Konventën Europiane të të Drejtave të njeriut, qytetarit, të drejtën e një procesi gjyqësor kundër Ballës, duke i konfiskuar si një bandite, dosjen e padisë së tij; dhe gjykatësja Gjoka që si një turp i njeriut, fshihet prapa krimit të saj, pra, paraqitën pikërisht në këtë dacibao, këto shpifje të Edi Ramës, se ndryshimi i ligjit për sportin, u bë për shkak të klubit Partizani. Ndërkohë që ligji kthente te pronarët, qindra e qindra terrene sportive, të ndërtuara në tokën e tyre, me kushtin e prerë ligjor të mosndryshimit të destinacionit sportiv, të këtyre terreneve, të cilat gjer atëherë, ishin të uzurpuara dhe shfrytëzoheshin nga persona pa asnjë lidhje me pronësinë e tyre”, tha Berisha.

Ish-kryeministër i vendit, Sali Berisha, i ka drejtuar një thirrje publike nëpërmjet mediave sot, gjykatëses së SPAK, Irena Gjoka, t’i përgjigjet një pyetje që opozita ia ka drejtuar prej shtatë ditës dhe nuk ka marrë përgjigje: “Asaj zonje i them unë, – tha Berisha, – ki grimcën më të vogël të integritetit moral, profesional, të integritetit njerëzor, të tregosh se je shkarkuar apo jo nga Sali Berisha për korrupsion në një datë të caktuar, në një muaj të caktuar në vitin 1996. Dhe nëse e ke deklaruar këto shkarkim në ato deklarimet që ke bërë për vetingun apo nuk e ke deklaruar.”

“Gjykatësja, turpi i drejtësisë shqiptare, evropiane dhe botërore, nuk duhet të fshihet prapa krimit të saj, – theksoi lideri i opozitës, – por të deklarojë në emër të detyrimit ligjor, jo integritetit, se ajo ka zero integritet personal, por në emër të detyrimit ligjor, të deklarojë a është shkarkuar apo jo nga Sali Berisha në vitin 1996, për shkelje të rëndë ligji dhe korrupsion. Të dalë dhe të deklarojë. Nuk mund të fshihet.

Është turpi i njeriut, jo i gjykatëses.E di çfarë u tha ajo avoketërve?!  Nuk jap dorëheqjen, tha, se nuk më sollët prova që unë jam shkarkuar!

E kuptoni apo jo?! Nuk ka ndërgjegje ajo. Provë, arkivë në ndërgjegjen e saj njerëzore nuk ekziston! Arkivë në ndërgjegjen e saj njerëzore nuk ekziston për ato që ka bërë! Tani mbahet me premtimin që i ka dhënë direkt Edi Ramës për masën që ka marrë.

Unë kam qenë Kryeministër, President. Gjithë jetën time, ata që kanë punuar me mua, kanë pasur një porosi konstante, vetëm një: Mos prano asgjë në kundërshtim me ligjin! Kanë qenë ushtarakë, kanë qenë policë, kanë qenë oficerë të shërbimit të sekretë, çfarëdo që kanë qenë. Porosia më konstante nga Sali Berisha ka qenë mos pranoni urdhra kundër ligjit!

Që të pranoj unë një urdhër të një qenie, ç’t’i thuash se tani nuk dua të lëshoj gojën se ka ca probleme etike që nuk më lejon, e cila fshihet prapa krimit të saj dhe shkelmon Kushtetutën si një turp i drejtësisë, kjo të harrojë se do e pranojmë këëtë gjë. Ajo që u kam thënë gjithë jetën vartësve të mi, ka qenë e njëjtë edhe për mua.

Asaj zonje i them unë, ki grimcën më të vogël të integritetit moral, profesional, integritetit njerëzor, të tregosh se je shkarkuar apo jo nga Sali Berisha për korrupsion në një datë të caktuar, në një muaj të caktuar në vitin 1996. Dhe nëse e ke deklaruar këto shkarkim në ato deklarimet që ke bërë për vetingun apo nuk e ke deklaruar.

Për të mos thënë ca pyetje të tjera, por po mjaftohem vetëm me me këto. Këto të dyja. Shkoni, bëjani asaj. Puetenie se ajo nuk është asgjë tjetër veçse një skllave mjerane në shërbim të Edi Ramës. Dhe unë për çdo skllav, kam mëshirë”, tha ai.

Back to top button