LETRA/ “Të degjeneruar”! Prostitucion dhe pornografi në komunizëm, si detyroheshin vajzat të shkonin me..

Gjatë periudhës së komunizmit ka pasur raste të prostitucionit dhe pornografisë, të cilat u zbuluan me raste konkrete në “Top Story”.

Njëra prej tyre përfshinte rastet ku gratë detyroheshin të kryenin marrëdhënie me të moshuar. Këta persona nga sistemi komunist referoheshin si të “degjeneruar”, të cilët ishin futur në “rrugën e degjenerimit”.

“Figura e prostitucionit është ndeshur në mjaft të reja që kanë braktisur punë, shkollë dhe familje, dhe kanë hyrë në rrugën e degjenerimit. Ka pasur raste të shëmtuara që disa të rinj të degjeneruar kanë arritur deri në atë shkallë sa për qëllime përfitimi i kanë përdorur këto femrat duke i detyruar që të kryejnë marrëdhënie me të moshuar.

Nga të dhënat u zbulua se në Luzin e Vogël u zbulua se ka qarkulluar një material me përmbajtje të keqe seksuale, gjoja me karakter shkencor, ka qarkulluar gjatë viteve ’60 në Tiranë. Ai që e solli ishte një arsimtar i dënuar”, shkruhet në letër.

Back to top button